Podd

Podd

Veckans gräv 5: Ministrarnas cv-fusk, Littorins tomtaffärer i Bureå och...

I avsnitt fem av podden Veckans gräv träffar vi UGs Richard Aschberg, P4 Västerbottens Anna Burén och Hem & Hyras Johan Fyrk.

Podd

Veckans gräv 4: DA:s ägargranskning, romans- och bilbedrägerier och den...

I avsnitt fyra av podden Veckans gräv pratar vi med Rasmus Lygner om Dagens Arbetes granskning av sin egen ägare och med Per Kudo om hur Ekot spårade svenska skrotbilar till Nigeria. Dessutom har vi träffat Lars Berge som berättar om intervjun med den skygge affärsmannen Johan Lundberg.

Podd

Veckans gräv 3: Aftonbladets Teslagräv och Roblox-wallraff

I avsnitt tre av podden Veckans gräv pratar vi med Staffan Lindberg om hur Aftonbladet lyckades knyta Tesla till barnarbete i glimmergruvor – och sedan säkerhetsvarnades av X. Och med Marja Grill om hur SVT kunde visa att barn luras på pengar i spelet Roblox.

Podd

Veckans gräv 2: Ryskt kärnkraftsbolag bakom kyrka och Foxtrots lokala kopplingar

I det andra avsnittet av podden Veckans gräv berättar vi om VLTs avslöjande om att ett ryskt kärnkraftsbolag finansierat ett kyrkobygge utanför Västerås och om hur Ekot, P4 Kalmar och P4 Örebro avslöjat omfattande ekonomisk brottslighet med kopplingar till gängkriminalitet.

Podd

Scoop och Journalisten startar podd

”Veckans gräv” är namnet på det nya poddsamarbetet mellan Scoop och Journalistförbundets tidning Journalisten. Podden kommer att lyfta fram aktuella gräv och berätta om arbetet bakom.