✔ Alla ändringar har sparats!

Podd

Podd

Veckans gräv 10: Undercover i Sverigedemokraternas trollfabrik

Emil Hellerud och Daniel Andersson på TV4s Kalla fakta har granskat Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning och avslöjat att de använder anonyma konton för att påverka opinionen. I Veckans grävs tionde avsnitt berättar de mer om vilka metoder de använt och hur de hanterar de enorma reaktionerna på granskningen ”Undercover i trollfabriken”.

Podd

Veckans gräv 9: Polisläckor, spionkällor och honungsfällor

DNs Åsa Erlandsson och Kristoffer Örstadius har grävt fram minst sagt explosiva fakta om kriminellas infiltration av polisen. Bland annat genom läckor som blivit förförda av gangsters. Boken Honungsfällan av Lars Berge och Axel Gordh Humlesjö handlar om Swedbanks penningtvätt i Baltikum och innehåller storpolitik, spioner och det ryska begreppet kompromat.

Podd

Veckans Gräv 8: Fallskärmsjägare och dubbla vårdstolar

I avsnitt åtta av podden Veckans Gräv träffar Hanna Lundquist och Axel Andén Expressens reporter Daniel Olsson som i granskningen Fallskärmsjägarna avslöjar hur höga chefer får både fallskärm och lön från nya skattefinansierade jobb. De har också intervjuat Julia Görans på P4 Uppland som granskat sjukhuschefer som sitter på dubbla stolar.

Podd

Veckans Gräv 7: Live med Inas Hamdan, Diamant Salihu och Malin Holmberg

Sjunde avsnittet av Veckans gräv spelades in live inför publik på Gräv 2024 i Gävle.

Podd

Veckans gräv 6: Sexuella övergrepp i psykiatrin och förskolegranskning...

I avsnitt sex av podden Veckans gräv träffar vi SvD:s reportrar Emmylou Tuvhag och Jani Sallinen som har granskar sexuella övergrepp i psykiatrin. Vi har också pratat med NT:s reporter Jenny Carlsson om en förskolegranskning i poddform.

Podd

Veckans gräv 5: Ministrarnas cv-fusk, Littorins tomtaffärer i Bureå och...

I avsnitt fem av podden Veckans gräv träffar vi UGs Richard Aschberg, P4 Västerbottens Anna Burén och Hem & Hyras Johan Fyrk.

Podd

Veckans gräv 4: DA:s ägargranskning, romans- och bilbedrägerier och den...

I avsnitt fyra av podden Veckans gräv pratar vi med Rasmus Lygner om Dagens Arbetes granskning av sin egen ägare och med Per Kudo om hur Ekot spårade svenska skrotbilar till Nigeria. Dessutom har vi träffat Lars Berge som berättar om intervjun med den skygge affärsmannen Johan Lundberg.

Podd

Veckans gräv 3: Aftonbladets Teslagräv och Roblox-wallraff

I avsnitt tre av podden Veckans gräv pratar vi med Staffan Lindberg om hur Aftonbladet lyckades knyta Tesla till barnarbete i glimmergruvor – och sedan säkerhetsvarnades av X. Och med Marja Grill om hur SVT kunde visa att barn luras på pengar i spelet Roblox.

Podd

Veckans gräv 2: Ryskt kärnkraftsbolag bakom kyrka och Foxtrots lokala kopplingar

I det andra avsnittet av podden Veckans gräv berättar vi om VLTs avslöjande om att ett ryskt kärnkraftsbolag finansierat ett kyrkobygge utanför Västerås och om hur Ekot, P4 Kalmar och P4 Örebro avslöjat omfattande ekonomisk brottslighet med kopplingar till gängkriminalitet.

Podd

Scoop och Journalisten startar podd

”Veckans gräv” är namnet på det nya poddsamarbetet mellan Scoop och Journalistförbundets tidning Journalisten. Podden kommer att lyfta fram aktuella gräv och berätta om arbetet bakom.