Gräv

Biljetterna släppta till Gräv 2024 i Gävle

Biljetterna till 2024 års grävseminarium är nu släppta. Den som bokar snabbt får rabatt på priset.

Den 22–24 mars hålls Gräv 2024 i Gävle. Temat för Gräv blir den här gången mod. 

– Vi jobbar i en tid av krig, gängkriminalitet, desinformationskampanjer och ett ständigt ifrågasättande av journalistikens opartiskhet och oberoende. Att vi journalister orkar och vågar fortsätta gräva efter sanningen är helt avgörande. Vi måste helt enkelt vara väldigt modiga, säger grävgeneral Joanna Wågström i ett pressmeddelande.

De flesta föreläsare återstår att presentera, men en av dem som redan är klara är Lisa Röstlund, guldspadebelönad författare och reporter på Dagens Nyheter och själv uppväxt i Gävle.

– Jag hoppas det blir ett tillfälle att samlas och prata om hur vi inom kåren kan stärka varandra och därmed journalistiken. Men kanske ändå viktigast av allt: att så många som möjligt får uppleva den för många gömda, kanske lite för blyga, pärlan av pärlor, Gävle, säger Lisa Röstlund i pressmeddelandet.

Biljetter kan bokas på Grävseminariets sajt.

Grävgeneralerna Joanna Wågström och Amanda Alvarsson.

Senaste Numret

Prenumerera eller beställ lösnummer

omslag nr 4

Global Investigative Journalism Conference i Göteborg får stor plats även i detta nummer, med bland annat en matig genomgång av de bästa handfasta tipsen som lärdes ut på konferensen.

Läs även om SvD:s Spotifygräv, oligarken som äger en av Sundsvalls största fabriker och journalisterna som jagar en hundplågare i Malmö.

Ute vid lucia.

Beställ här