✔ Alla ändringar har sparats!
Grävtips

Så hissar du storyn

Nästan alla grävare jag känner håller med om att det finns alltid den där stunden i ett gräv, ofta när man börjar närma sig slutet, när man säger till sig själv: “Men är det här egentligen så märkvärdigt? Det här är väl ingen nyhet egentligen?” Och det är okej att tänka så. Men det är inte okej att säga det högt.

Marja Grill

Tvivlet är en naturlig del av grävandet. Nödvändigt, rent av. Men har du kommit så här långt så måste du lita på att det håller. (Annars har du andra problem, googla "line-by-line" och "faktakoll".)För när grävet ska ut, det är då den kommer. Den där “Vad är grejen?”-frågan från någon kollega eller redaktör. Egentligen har du ett svar, men det är komplicerat ju! Och man kanske inte har formulerat det så väl ens för sig själv. Kanske vill man inte sticka ut hakan, upplevas som en som skryter.Men ett gräv är inte slut när det är postat. Du måste marknadsföra det. Både ute och inne på redaktionen....

TACK FÖR ATT DU LÄSER SCOOP!

Har du redan ett konto? Logga in

Medlem i Föreningen grävande journalister?
Logga in med samma uppgifter som du använder på FGJ.se!

Sugen på en prenumeration?

Ingen bindningstid.


Prenumerera på Scoop

Prenumerationen kostar 29kr/månad och sker med kortbetalning.

Missa inte

Missa inte

Daniel02-missa inte

Veckans Gräv är Scoops och Journalistens podd.
I senaste avsnittet möter du Emil Hellerud och Daniel Andersson, journalisterna bakom Kalla faktas gräv om SD:s kommunikationsavdelning.

Lyssna här!