Inrikes

Internationell grävkonferens till Sverige

Om ungefär ett år hålls en Global Investigative Journalism Conference på Svenska mässan i Göteborg.
Medarrangörer är Fojo och Föreningen Grävande journalister.

Daniel Wiklander

Text

Konferensen är bland de största i sitt slag och hålls vartannat år. tidigare har bland annat Danmark, Brasilien, Tyskland, Norge, Ukraina och Sydafrika varit värdländer. Den arrangeras nu för trettonde gången Global Investigative Journalism Network, GIJN, som samlar 235 medlemsorganisationer i 89 länder. 

För GIJC23, som den kommande konferensen i Sverige kallas, tar GIJN hjälp av Fojo Medieinstitut och Föreningen Grävande journalister, FGJ.

Svenska mässan med Gothia Towers i Göteborg.

– Vi ser fram emot att samla våra internationella kollegor. Nätverkande och samarbeten över gränser är viktigare än någonsin. Vi kan lova ett konferens i världsklass, säger Ulla Sätereie, ordförande i FGJ i ett pressmeddelande.

1922 september 2023 väntas omkring 1 500 journalister från över 120 länder samlas på Svenska mässan i Göteborg. Något program är ännu inte fastställt.

 Foto: Sinisha Stojchevski på Unsplash

Senaste Numret

Prenumerera eller beställ lösnummer

Omslag_5_3 mm rygg-1 kopiera

Konferensdags! Nya numret av Scoop fokuserar på Global Investigative Journalism Conference i Göteborg – och därmed också på artificiell intelligens både som journalistiskt verktyg och som bevakningsområde.

Ute 20 september!

Beställ här