✔ Alla ändringar har sparats!
Podd

Veckans gräv 9: Polisläckor, spionkällor och honungsfällor

DNs Åsa Erlandsson och Kristoffer Örstadius har grävt fram minst sagt explosiva fakta om kriminellas infiltration av polisen. Bland annat genom läckor som blivit förförda av gangsters. Boken Honungsfällan av Lars Berge och Axel Gordh Humlesjö handlar om Swedbanks penningtvätt i Baltikum och innehåller storpolitik, spioner och det ryska begreppet kompromat.

Scoop

Lyssna på senaste avsnittet här:

Dagens Nyheter – Polisläckorna

Dagens Nyheters Åsa Erlandsson och Kristoffer Örstadius har grävt fram minst sagt explosiva fakta om kriminellas infiltration av polisen. Bland annat poliser som övertalats att lämna ut hemlig information sedan de blivit förförda av gangsters.

Lars Berge, Hanna Lundquist och Axel Gordh Humlesjö i poddstudion. UG-anställda Axel Gordh Humlesjö hade av tidsbrist just tryckt i sig en dyr fläskbowl i en taxi, medan frilansen Lars Berge hade mikrat gårdagens lasagne innan han cyklade till Journalisten.

Albert Bonniers Förlag – Honungsfällan

Boken ”Honungsfällan” av Lars Berge och Axel Gordh Humlesjö bygger vidare på Uppdrag gransknings avslöjanden om Swedbanks penningtvätt i Baltikum, och innehåller storpolitik, spioner och det ryska begreppet kompromat – komprometterande information som samlas in om en person i utpressningssyfte.

FLER GRÄV SOM NÄMNS I INSLAGET

Göteborgs-Posten – Polisskotten på Öckerö – Varför dog Gustav? 

KONTAKTA OSS

Veckans gräv är en podd från Scoop och Tidningen Journalisten, som är Journalistförbundets tidning.

Tipsa oss om fler aktuella gräv till kommande avsnitt!

Mejla till: scoop@scoopmagasin.se

Veckans gräv finns ute nu, där poddar finns.