✔ Alla ändringar har sparats!
GIJC 23

Tips och tricks vi lärde oss på GIJC

AI som rådfrågas om gräv, trolleri med bilder och satelliter som ser genom moln. Det är omöjligt att summera det bästa från en konferens med 2 138 deltagare från 131 länder och 200 programpunkter. Men Scoop gör här några nedslag med handfasta grävtips från GIJC i Göteborg i september.

Ola Westerberg

Text

AI var på mångas läppar inför konferensen. Passande nog inleddes GIJC:s förkonferens med Marina Walker Guevara, chefredaktör för det internationella journalistnätverket Pulitzer Center som lägger mycket krut på att granska och använda artificiell intelligens.Det potentiella existentiella hot som AI utgör mot mänskligheten kan vi inte göra mycket åt, påpekade hon:– Men vi kan försöka förstå AI, granska AI och anamma AI.Marina Walker Guevara uppmanar journalistkåren att ”skaka av sig rädslan” för att arbeta med den nya tekniken.– AI är inte IT-avdelningens sak, den är din. Precis som med annan journalistik...

TACK FÖR ATT DU LÄSER SCOOP!

Har du redan ett konto? Logga in

Medlem i Föreningen grävande journalister?
Logga in med samma uppgifter som du använder på FGJ.se!

Sugen på en prenumeration?

Ingen bindningstid.


Prenumerera på Scoop

Prenumerationen kostar 29kr/månad och sker med kortbetalning.

Missa inte

Missa inte

Daniel02-missa inte

Veckans Gräv är Scoops och Journalistens podd.
I senaste avsnittet möter du Emil Hellerud och Daniel Andersson, journalisterna bakom Kalla faktas gräv om SD:s kommunikationsavdelning.

Lyssna här!