✔ Alla ändringar har sparats!
Grävtips

Så blir du kompis med nyheterna

Efter fem år kommer här våra sista Grilltips. Vi avslutar med ett favorittema: hur man får gräv och granskningar att förstärka det vanliga nyhetsarbetet på redaktionen – i stället för att bara uppfattas som en pretentiös tidsslukande konkurrent om dyrbara resurser.

Mikael Grill Pettersson

Marja Grill

Ambitiöst grävande kommer i någon mån alltid att konkurrera med det enkla snabba nyhetsarbetet. En bra redaktion har en fredad zon för journalister som hittar morgondagens och nästa månads egna nyheter i stället för att bara försöka jaga ikapp dagens givna stories. Men relationen mellan grävandet och nyheterna kan vara mer eller mindre konfliktfylld. Därför här – fem fungerande sätt att göra relationen mer givande för alla parter.1. Kräv nyheter av ditt gräv! Grävet är alltid mer öppet och sökande än det enkla dagsjobbet. Man har mer tid på sig och slutresultatet är inte helt givet. Men det betyder...

TACK FÖR ATT DU LÄSER SCOOP!

Har du redan ett konto? Logga in

Medlem i Föreningen grävande journalister?
Logga in med samma uppgifter som du använder på FGJ.se!

Sugen på en prenumeration?

Ingen bindningstid.


Prenumerera på Scoop

Prenumerationen kostar 29kr/månad och sker med kortbetalning.

Missa inte

Missa inte

Daniel02-missa inte

Veckans Gräv är Scoops och Journalistens podd.
I senaste avsnittet möter du Emil Hellerud och Daniel Andersson, journalisterna bakom Kalla faktas gräv om SD:s kommunikationsavdelning.

Lyssna här!